Over Klimaat en geschiedenis, lezing door Leon Van Loon

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07 nov
Willebroek - Plazarama

Klimaat en geschiedenis, lezing door Leon Van Loon

Klimaat en klimaatveranderingen hebben hun sporen nagelaten in de geschiedenis. Tijdens de voordracht komen zowel positieve als negatieve gevolgen van klimaatveranderingen (wereldwijd) aan bod.

maandag 7 november 2022 om 20:00 uur

Tijdens de lezing is er ook aandacht voor minder voor de hand liggende gevolgen. Zoals de uitbarsting van de vulkaan Krakatau in 1883 die de al bestaande landbouwcrisis verergde. Als reactie werd in 1890 de Boerenbond opgericht door de bekende politici Frans Schollaert en Joris Helleputte. Een andere reactie was het ontstaan van een afdeling Landbouwwetenschappen aan de Leuvense universiteit. Nog een gevolg: het graafschap Vlaanderen en het hertogdom Brabant kenden een bloeiperiode tijdens de ‘middeleeuwse warme periode’.

Ontdek tijdens de lezing welke sporen klimaat en klimaatveranderingen in de geschiedenis hebben nagelaten. 

Prijzen

Ticket Prijs
Bewoners Seniorplaza € 10,00
Davidsfonds-lid € 10,00
Standaard € 12,00

Voor meer informatie: 03 886 73 58, 03 886 17 11 of gerdadevoght@hotmail.com

Inschrijving aanbevolen. 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitNachten van de GeschiedenisWereldwetenschapGeschiedenis